Бойко Борисов: Искам визите за САЩ да паднат!

https://mreja.bg/novini/boyko-borisov-iskam-vizite-za-sasht-da-padnat/104951 Mreja.bg
Бойко Борисов: Искам визите за САЩ да паднат!


Бойко Борисов иска визите за българите към САЩ да паднат, което ще засили още повече близките отношения между двете страни!


Бойко Борисов се надява ваденето на виза за българите, отиващи в САЩ, да бъде премахнато и го заяви ясно на Матю Палмър, който е зам. помощник държавен секретар на САЩ.

„Включването на България в програмата на САЩ за безвизово пътуване безспорно би довело до допълнителни пътища на икономическо сътрудничество и на още по-голямо засилване на контактите между хората на двете страни.“, смята Борисов.


Един от акцентите в разговора е бил насочен именно към икономическата страна на нещата. По последни данни търговският стокооборот е показал сериозен растеж. Той се е повишил с 3,7% за януари – септември 2019 г. в сравнение със същия период през 2018 г.


Българският премиер се надява да привлича все повече американски инвестиции, тъй като те са важни за разцвета на нашата икономика.


Друг акцент в разговора е бил насочен към сигурността и отбраната в България. Бойко Борисов е на мнение, че закупуването на F16 Block 70 е голяма крачка напред към модернизирането на българските военновъздушни сили и сътрудничеството със САЩ.


На срещата между Матю Палмър и Бойко Борисов е била обсъдена също европейската и евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.

Източник: https:btvnovinite.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.