Бос на охранителна фирма “лапна” близо 450 хил. лв. от рулетка

https://mreja.bg/novini/bos-na-ohranitelna-firma-lapna-blizo-450-hil-lv-ot-ruletka-6/127440 Mreja.bg
Бос на охранителна фирма “лапна” близо 450 хил. лв. от рулетка

Охранителният бос Владимир Цолов се оказа невероятен късметлия, като успя да прибере близо 450 хил. лв. печалба от игра на рулетка. Цялата сума Цолов успял да грабне само в рамките на три дни по време на жива игра на ролетка в голямо казино в столицата.

Първият ден баровецът прибрал близо 250 хил. лв. печалба, а в следващите няколко дни 70, 80 и 50 хил. лв.

Явно Цолов не си поплюва в играта на комар, защото са малцина онези, които поемат подобни рискове и играят с такива суми. Излиза, че предприемачът Владимир Цолов е един от най-сериозните хазартни играчи у нас, като не се притеснява да рискува подобни суми в името на бързата печалба.

Нека припомним, че Владимир Цолов е бивш офицер от МВР, който дори е носител на наградата „Полицай на годината“. Той е роден през 1970 година, а през 1992 година създава компанията „Стронг-ЕС“, която работи в сферата на сигурността и охраната. Самият той разказва в интервю пред „24 часа“, че с времето компанията му разширява сферата на своята дейност и създава множесто дъщерни компании в различни сектори на бизнеса. „Стронг-ЕС“ става собственик на няколко имотни фирми, които и до днес предлагат строителни и управленски услуги в сферата на недвижимите имоти.

Нека припомним още, че името на охранителна фирма “Стронг - ЕС” беше забъркано и в голям скандал през 2013 година. Тогава стана ясно, че тя е работила със СДВР като подизпълнител, а собствениците й са минавали за хора, близки до бившия премиер Бойко Борисов и неговия вътрешен министър Цветан Цветанов, разкрива навремето БГНЕС, като се позовава на свои източници от МВР.

Фирмата е стояла на изхода и входа на МВР, като по този начин е източвала вътрешното ведомство. Тя е сключвала договори с гражданите и е използвала целия ресурс на полицията, като е плащала мизерни суми за патрулите.

В онези години пък самият Цолов е бил служител в отдел "Наркотици" на НСБОП, където е работил заедно със Станимир Флоров.
За Цолов има данни, че е бил свързан със Самоковеца и Георги Илиев, съобщават още тогава добре информирани източници от вътрешното ведомство, цитирани от различни медии.

Началник на Цолов в онези години е бил Сергей Дамянов, много близък до Бойко Борисов и Цветан Цветанов. В периода преди идването на ГЕРБ на власт Дамянов е бил изпратен като офицер за връзка в Македония. След като партията на Борисов идва на власт през лятото на 2009 г., Дамянов става шеф на Инспектората на МВР.

Източник: mediamall.info

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.