Борисов с прогноза за края на пандемията

https://mreja.bg/novini/borisov-s-prognoza-za-kraya-na-pandemiyata/107387 Mreja.bg
Борисов с прогноза за края на пандемията


Борисов с прогноза за края на пандемията


Премиерът Бойко Борисов направи прогноза за края на пандемията по време на проверка на новата зала "Арена Бяла" в Бяла. Заедно с него бе и спортният министър Красен Кралев.


Борисов припомни, че в града първо са направени пожарната и училището, а сега и спортната зала, която да се използва и като физкултурен салон. 


"Направили сме много. Това, което е важно да се каже на хората тук, че "Хемус" се строи на пълни обороти, а скоро започва и трасиране на магистралната отсечка на пътя Велико Търново-Русе", допълни още той.


Борисов коментира и ситуацията с коронавируса у нас.


Той заяви, че към милион и половина са вече българите, които са с антитела или са ваксинирани. 

Премиерът каза, че вчера  са получени 31 хиляди ваксини на "Пфайзер", а днес 51 хиляди на "Модерна" и предстои пристигането утре на 151 хиляди на "АстраЗенека".


Той поясни, че минаваме над 230 хиляди само за няколко дена.


"И винаги благодаря на ЕК и това, което Урсула фон дер Лайен направи. До края на месеца ще минем 700 000 ваксинирани, убеден съм". добави още Борисов.


Според него май-юни ще минем през пандемията.


"Аз съм оптимист, че ще минем милион ваксини. Оптимист съм, защото знам как работи ЕК с европейската ваксинация", добави премиерът, цитиран от БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.