Борисов и Заев положиха цветя на гроба на Гоце Делчев (Видео)

https://mreja.bg/novini/borisov-i-zaev-polozhiha-cvetya-na-groba-na-goce-delchev-video/86886 Mreja.bg
Борисов и Заев положиха цветя на гроба на Гоце Делчев (Видео)


Бойко Борисов и Зоран Заев участваха в церемонията по полагане на цветя пред гроба на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас“ в Скопие.

Преди това двамата премиери проведоха двустранна среща, на която обсъдиха напредъка на партньорството в двустранен и многостранен план. След нея Борисов и Заев дадоха съвместна пресконференция.

В Скопие премиерите отбелязаха втората годишнина от подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете страни и честване на събития и личности от общата ни история – Илинденско-Преображенското въстание и Гоце Делчев.

Договорът между България и Република Северна Македония беше подписан през 2017 г., с което се даде тласък на устойчивото изграждане на приятелските и добросъседските отношения. Документът е основа за засилването на сътрудничеството, за разширяването на транспортните връзки и комуникации, за улесняване на контактите между гражданите на двете страни.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.