Борисов: България иска да надгражда сътрудничеството си с прикаспийските страни

https://mreja.bg/novini/borisov-balgariya-iska-da-nadgrazhda-satrudnichestvoto-si-s-prikaspiyskite-strani/88001 Mreja.bg
Борисов: България иска да надгражда сътрудничеството си с прикаспийските страни


"Започва участието ми в Първия каспийски икономически форум в „Аваза“. Събитието дава възможност на страната ни да развие мрежата си от партньорства в Каспийския регион. България има желание да надгражда дългогодишното си сътрудничество с прикаспийските страни, както в рамките на двустранните отношения, така и в рамките на отношенията на ЕС с този регион". Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук.

Той е на официално посещение в Туркменистан, където с руския му колега Дмитрий Медведев ще обсъдят днес въпроса за доставки на туркменски газ през Русия.

Вчера Борисов обяви, че България и Туркменистан ще обсъдят възможността за доставка на туркменски природен газ през трети страни. За да може това да стане, трябва да се договори той да преминава през Русия, тъй като през Каспийско море не е разрешено да се изграждат газопроводи.

От посещението стана ясно още, че страната ни се състезава и за сериозна инвестиция от Южна Корея.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.