Боксов ринг като на Кубрат Пулев вече има в Благоевград

https://mreja.bg/novini/boksov-ring-kato-na-kubrat-pulev-veche-ima-v-blagoevgrad/86874 Mreja.bg
Боксов ринг като на Кубрат Пулев вече има в Благоевград


Кметът на Благоевград Атанас Камбитов осигури за спортистите нов боксов ринг, копие на ринга на Кубрат Пулев.

Спортното съоръжение е осигурено от Община Благоевград, а целта е да се предоставят по-добри условия за местните клубове. Рингът е копие на една от площадките за бокс в "Спортен център Пулев". Той е ситуиран в зала "Орфей" в парк "Македония" и е с размери 5x5 м. Настилката е изработена от висококачествен материал, с дебелина 4 см., която намалява риска от контузии по време на мач.

Рингът ще може да бъде използван от всички боксови клубове, като предстои да се изготви и конкретен график.

"До момента в Благоевград нямаше подобен ринг. Благодарим на кмета д-р Атанас Камбитов за предоставените условия", коментира отец Андон Шавулев, президент и треньор на БК "Пирин".

През 2014 година Община Благоевград осигури и ринг с олимпийски размери, който се ползва за състезания. Същият ще бъде на разположение на спортистите през месец октомври, когато в Благоевград предстои да се проведе отборно първенство за мъже.

С осигуряването на подходящи условия, Община Благоевград цели да насърчи физическата активност сред младите хора и развитие на спорта в областния център.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.