Боил Банов проговори за познанството си с Васил Божков

https://mreja.bg/novini/boil-banov-progovori-za-poznanstvoto-si-s-vasil-bozhkov/105100 Mreja.bg
Боил Банов проговори за познанството си с Васил Божков


Боил Банов проговори в ефира на Нова тв за познанството си с Васил Божков. Той заяви, че лично се познава с хазартния бос. Банов призна, че е виждал бизнесмена два пъти, а поводът е бил законопроект.


"Изглеждаше ми културен човек. По начина, по който разсъждава, останах с впечатление, че е наистина много интелигентен човек. Не ми приличаше на опасен", заяви Боил Банов в предаването „Карай напред“ по NOVA.


Културният министър коментира и колекцията на хазартния бос от исторически ценности.


Според него, стойността на повечето от тези предмети е надценена. Само 212 от тях са с определена сериозна стойност и те са известни на широката аудитория и специалистите, заяви министърът.


Той добави, че в нашите музеи може да се видят много по-интересни и сериозни неща. Така Боил Банов коментира колекцията на Васил Божков.


Министърът е на мнение, че е важно хората да имат достъп до тези предмети, защото те са културна ценност.


"Следваме решенията на съда. Специалисти работят с тях и ги проверяват. Проверката ще докаже как е придобит всеки предмет от колекция на Божков", заяви Банов.


Според него е възможно тези предмети да са дори над 3000.


„Има начини да се докаже кое от кои региони е изровено. Ако е изровено тук, то изначално вече е излязло нелегално“, заяви министърът. Той добави, че проверката ще установи и през какви аукциони са минали тези предмети, пише БЛИЦ.



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.