Близо една трета от новозаразените с коронавирус - ваксинирани

https://mreja.bg/novini/blizo-edna-treta-ot-novozarazenite-s-koronavirus-vaksinirani/109259 Mreja.bg
Близо една трета от новозаразените с коронавирус - ваксинирани


Близо 1/3 от новозаразените с ковид-19 за последното денонощие са минали пълния цикъл на ваксинация, узна Мрежа.


Направените тестове са над 5000, а общият дял на положтелните проби е под 10 на сто. Всяка трета положителна проба пък е на напълно ваксиниран, сочат още данните. В същото време обаче от случаите на болни с летален изход няма нито един ваксиниран.


Жертвите на ковид за изминалите 24 часа са 21 души, с които общият брой на смъртните случаи, свързвани с епидемията у нас, нарасна на 35 832. Към 0:00 ч. на 7 март за болнично лечение са настанени 3172 пациенти, от които 413 са с усложнения в интензивни отделения. Вчера са хоспитализирани 77 заболели, от които 81,82% са били неваксинирани. Оздравели са 868 души.


В неделния ден са поставени само 350 дози ваксина и вече 4 310 499 българи са започнали ваксинационния процес. Завършили са го по-малко от половината - 2 048 993 души, като 694 613 имат и бустерна доза.


В същото време от Англия обявиха доста смущаваща статистика. На острова голяма част от починалите от ковид в последните дни са били напълно васкинирани. Засега здравните власти отказват коментар за случващото се и дали ефикасността на ваксините може да бъде поставена под съмнение.


Източник: Лупа


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.