Близо 1 млн. лв. инвестира Община Самоков с благоустрояване на дворовете на училищата и изграждане на спортни площадки

https://mreja.bg/novini/blizo-1-mln-lv-investira-obshtina-samokov-s-blagoustroyavane-na-dvorovete-na-uchilishtata-i-izgrazhdane-na-sportni-ploshtadki/87803 Mreja.bg
Близо 1 млн. лв. инвестира Община Самоков с благоустрояване на дворовете на училищата и изграждане на спортни площадки


В момента се прави вертикална планировка с оформяне на кътове за отдих и зелени площи в дворовете на училищата „Авксентий Велешки” и „Станислав Доспевски”. Предстои да бъде положена специална каучукова настилка и да се поставят съоръженията за спортни и гимнастически площадки.

На училище „Христо Максимов” и Гимназия „Фотинов” вертикалната планировка вече е изградена. Предстои да бъдат оформени кътовете за отдих, да се положи спортната настилка и да се поставят спортните съоръжения.

Отделно от тези средства Община Самоков, с подкрепа на Министерство на образованието изгражда нов физкултурен салон на училище „Св. Св. Кирил и Методий”. Изгради се нова сграда, съобразена с основния корпус на училищеето, който е архитектурен паметник. Предстои поставянето на настилката, като амбициите са площадките и физкултурния салон да бъдат завършени за новата учебна година.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.