Блага вест за всички пенсионери

https://mreja.bg/novini/blaga-vest-za-vsichki-pensioneri/107742 Mreja.bg
Блага вест за всички пенсионери


Служебното правителство съобщи бласт вест за всички пенсионери


Всички пенсионери ликуват след поредната новина от служебното правителство.

И за месец юни са осигурени средствата за добавката към пенсиите, която е в размер на 50 лева. Това стана ясно от заседание на служебния кабинет, съобщава БЛИЦ.


По време на заседанието бе взето и другото важно решение а именно предлагането за освобождаване на началника на ДАНС.


"Предлагаме на президента да бъде освободен директорът на Държавната агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев", заяви служебният министър-председател Стефан Янев. Той направи изказване пред медиите след заседанието на кабинета.


Предложението е на мястото на Димитър Георгиев да бъде назначен Пламен Тончев, който в момента е директор на регионална структура на ДАНС, заяви Янев.


Както вече стана ясно социалната пенсия за старост ще бъде повишена. Това ще се случи от 1 юли. В програмата на правителството за месец юни е включено определянето на нов размер на социалната пенсия за старост, се разбра от решенията на Министерски съвет след заседанието днес.


От 1 юли се предвижда увеличение и на пенсиите, несвързани с трудова дейност (пенсия за военна инвалидност, пенсия за гражданска инвалидност, социална пенсия за инвалидност и персоналната пенсия) и добавките, които се изчисляват в процент от нея, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.