Бивш общински съветник от БСП в Бургас - поредната жертва на коронавируса (Полк. Кирил Петков се заразил в болница в София)

https://mreja.bg/novini/bivsh-obshtinski-savetnik-ot-bsp-v-burgas-porednata-zhertva-na-koronavirusa-polk-kiril-petkov-se-zarazil-v-bolnica-v-sofiya/105423 Mreja.bg
Бивш общински съветник от БСП в Бургас - поредната жертва на коронавируса (Полк. Кирил Петков се заразил в болница в София)


Бившият общински съветник от БСП полк.Кирил Петков е починал от коронавирус в Бургас.


Драмата е в семейството е огромна, тъй като уважаваният в Бургас бивш военен, е бил заразен в столичната клиника „Света София“ преди около 20-ина дни. Той е бил там за процедура по химиотерапия, лекувал е онкозаболяване, за което малцина знаеха. Полк.Кирил Петков се държеше мъжки и не даваше признаци, че се бори с коварната болест.


Той се е прибрал у дома на 4-ти април, след което се е чувствал продължително време неразположен. Предполагал е, че става въпрос за неразположение от трудно поносимите лекарства.

Полк.Петков бил тестван за Ковид19 едва, след като в софийската болница е установено гнездо да заразата и е започнало издирването на контактни лица.


Бившият общински съветник е бил настанен в Инфекциозното отделение на Бургас точно преди 8 дни. Състоянието му ту се подобрявало, ту се влошавало. Поставен е на кислородна терапия, но снощи, около 3 часа, сърцето му не е издържало и е починал.


Това обаче не е всичко, защото се е оказало, че без да знае полк.Петков е заразил и най-близките си. В болничната стая в Бургас, до него е лежал роднина, който го е превозил от София до родния си град след изписването му от химеотерапевтичната процедура.


Заразени са още двама членове на семейството му, но тяхното състояние не е влошено и те се наблюдават от здравните власти.


Полк.Кирил Петков беше безспорен авторитет в обществено-политическия живот на града. Той бе общински съветник от БСП в мандата 2015-2019 година, пише flagman.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.