БГ експерт от СЗО с разкритие за новия бум на коронавирус у нас

https://mreja.bg/novini/bg-ekspert-ot-szo-s-razkritie-za-noviya-bum-na-koronavirus-u-nas/105715 Mreja.bg
БГ експерт от СЗО с разкритие за новия бум на коронавирус у нас


БГ експерт от СЗО разкри на какво се дължи повишеният брой на заразени с коронавирус у нас


Д-р Михаил Околийски, който е експерт "Обществено здраве" в българския офис на СЗО, разкри на какво се дължи увеличаването на новозаразилите се с коронавирус. Той заяви, че това е тревожен факт, дължащ се на занемаряване на препоръчаните противоепидемични мерки. 


Той допълни, че спазването на препоръката за носене на маски показва обществената склонност за участие във важния обществен договор, а именно да опазим не само себе си, но и другите.


"Наблюдава се някакъв псевдогероизъм в неносенето на маски", заяви д-р Околийски и добави, че заповедите на здравния министър са били противоречиви.


"Много голяма част от тези мерки бяха много смислени. Не според мен, а според СЗО. Това допълнително обърка хората", заяви експертът пред БНР.


Той добави, че един от най-сериозните рискови фактори за коронавируса е затлъстяването. При пациенти с наднормено тегло рискът от зараза и усложнено протичане на инфекцията се увеличава, категоричен е д-р Околийски.


Той поясни, че СЗО не може да постигне нищо. Резултатите са налице единствено със съвместна работа със страните членки, добави още експертът, цитиран от БЛИЦ.



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.