Безлихвените кредити с нови правила

https://mreja.bg/novini/bezlihvenite-krediti-s-novi-pravila/105734 Mreja.bg
Безлихвените кредити с нови правила


Условията за отпускане на безлихвени кредити са променени от днес


Днес правителството взе решение за промяна на условията за отпускане на безлихвени кредити, които се отпускат по програмата в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд заради пандемията.


В хода на прилагането на действащата мярка бе установено, че заложените в нея изисквания в известна степен затрудняват достъпа на част от нуждаещите лица до безлихвени кредити.


Приетите промени засягат и процеса на подписване на споразумения между Българската банка за развитие и търговските банки за изпълнение на програмата.


Благодарение на тях ще се осигури по-голяма възможност и достъп на по-широк кръг от лица финансирането, осигурено от държавата по време на пандемията.


Право на безлихвен кредит ще имат лица, които отговарят на изискването да са работили на трудов договор в последните 6 месеца


Самоосигуряващите се лица също ще могат да се възползват от програмата. За да кандидатстват, те е необходимо да докажат, че в първото тримесечие на настоящата година или за всяко следващо календарно тримесечие доходите им са спаднали с поне 20 % спрямо съответното тримесечие през 2019 г.


Право на безлихвен кредит имат както хора с платени осигурителни вноски, така и такива с декларирани, но неплатени вноски за период от поне 6 месеца преди кандидатстването, пише Pariteni.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.