Без напрежение при проверките за укрити прасета в личните стопанства в Пазарджишко

https://mreja.bg/novini/bez-naprezhenie-pri-proverkite-za-ukriti-praseta-v-lichnite-stopanstva-v-pazardzhishko/88329 Mreja.bg
Без напрежение при проверките за укрити прасета в личните стопанства в Пазарджишко


Без напрежение и проблеми се провеждат проверките на ветеринарни експерти за укрити прасета в личните стопанства в населените места на пазарджишка област, съобщиха от регионалната инспекция по храните. Обиколките на ветеринарите започнаха във вторник, във връзка с превантивните мерки за борба с чумата по свинете.

Първите проверени частни стопанства в община Пазарджик са били в селата Априлци, Гелеменово и Сбор, където нарушения и укрити животни не са установени. Екипите, които се състоят от по двама ветеринари, са придружавани от полицейски служители и са водени в различните частни дворове от кметовете на селищата по предварително изготвените списъци на стопани, които са оглеждали свине и са декларирали, че доброволно са ги умъртвили.

До момента не е имало проблем със стопани, които да откажат проверка и да дадат пълна възможност на експертите да свършат работата си. Ветеринарните екипи трябва да приключат с обиколките на личните стопанства в региона до 26 август.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.