Белгия иска наша сводница, оставиха я в ареста

https://mreja.bg/novini/belgiya-iska-nasha-svodnica-ostaviha-ya-v-aresta/87361 Mreja.bg
Белгия иска наша сводница, оставиха я в ареста


28-годишната Росица А. остава в ареста с постоянна мярка за неотклонение до началото на процеса й за екстрадиция. Властите на кралство Белгия искат тя да им бъде предадена, за да бъде съдена там за трафик на жени, принуждавани към проституция.

Росица е заподозряна за това, че заедно с брат си и с други лица, в продължителен период от време от България към Брюксел, осъществявали трафик на жени, които били принуждавани със заплахи да проституират. Варненският апелативен съд я остави в ареста като последна инстанция. Апелативните магистрати споделиха основанията, посочени от Варненския окръжен съд, които се основават на европейска заповед за арест. В документите, изпратени от властите в Белгия, са посочени лицата, заподозрени в експлоатирането на престъпната мрежа, както и жертвите на трафика. Повече от милион евро са средствата, неправомерно придобити от експлоатацията на жените, принуждавани да проституират. Според разследващите в Белгия, Росица е играла ролята на финансов посредник за прехвърляне на парите, генерирани от проституция и е била наясно с произхода им. Материалите, документите, вещите и дори оръжието, открито в дома й в Румъния, са били и основанията на разследващите органи в Белгия да поискат с ЕЗА задържането на българката.

"В настоящия етап и за този съд е важно, че документите, изпратени от компетентните власти в Брюксел, съдържат всички атрибути, посочени в Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест. Мярката за неотклонение „задържане под стража“ ще гарантира явяването на Росица пред Варненския окръжен съд, който има 7 дневен срок, за да насрочи и разгледа искането на Брюксел за предаването на българката, която ще бъде разследвана там затова, че заедно с брат си и с други лица, в продължителен период от време от България към Брюксел осъществявали трафик на жени, принуждавани да проституират", пише в определението на съда.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.