Банско джаз фест започна с фънк и Камелия Тодорова

https://mreja.bg/novini/bansko-dzhaz-fest-zapochna-s-fank-i-kameliya-todorova/87447 Mreja.bg
Банско джаз фест започна с фънк и Камелия Тодорова


Концертите събират музиканти от цял свят, ще продължат до 10-и

Камелия Тодорова, Васил Петров и Биг бенд -Благоевград с диригент Борис Янев дадоха началото на “Банско джаз фест” снощи.

Концертите, посветени тази година на фънка, ще продължат до 10 август, а меломаните могат да се насладят на изпълненията на артисти от цял свят. Организаторът д-р Емил Илиев обеща, че нивото ще бъде изключително високо, въпреки че тазгодишното издание е по-малко дни.

“Пяла съм няколко пъти с Биг бенд - Благоевград, и ще представим малка сборна програма, в която ще бъдат включени изпълненията, които сме правили и преди. Ще има, разбира се, и нещо ново. Вероятно ще направим дует с Васил Петров” - разказа Камелия Тодорова, преди да даде старт на Банско джаз фест, и допълни: - Надявам се да вкараме хубаво настроение за откриването.

В афиша за първата вечер бяха британските музиканти от Jazz Dynamos. А след тях и американският джаз саксофонист Масео Паркър, който е свирил с имена като Рей Чарлс, Принс и “Ред Хот Чили Пепърс”.

Тази вечер първото участие на сцената отново ще бъде българско - Лина Никол и нейният бенд. След тях е концертът на унгарската банда Viktor Toth Arura Trio. Пред публиката ще излязат също Silhouette & Vinx от Унгария и САЩ. Звездата днес е китаристката Малина Мой, която се изявява също като певица и композитор.

През останалите дни също предстоят интересни изпълнения. В програмата участват американският барабанист Джамал Томас, британският саксофонист и певец Рей Джелато, Тони Момрел и др.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.