Българка разкри истината за ситуацията в САЩ!

https://mreja.bg/novini/balgarka-razkri-istinata-za-situaciyata-v-sasht/105242 Mreja.bg
Българка разкри истината за ситуацията в САЩ!


Докато умува какви точно мерки да предприеме за ограничаване на заразата, САЩ станаха най-засегнатата държава от коронавируса. С COVID-19 се заразиха над 140 000 души. По последни данни смъртните случаи са над 2000. Тамошните власти продължават с налагане на ограничения и впрягане на цялата държавна машина в битката срещу коронавируса. Вече започнаха и опитите за създаване на ваксина, нещо, с което се похвали и самият Доналд Тръмп.

Наша сънародничка, която от години е в САЩ, като сега живее в Лос Анджелис, коментира ситуацията зад Океана. Специално за Novini.bg Мина В Бланко каза, че в града на ангелите обстановката е сравнително спокойна. Местната власт вече е наложила ограничения за излизане и свободни разходки. На брега вече е акустирал и специален военен кораб.


Мина ни показа и снимка на пустия Лос Анджелис – с намален трафик, по-чист въздух и пусти улици.


„За град с 10 милиона жители това е нещо невероятно“, възкликва тя.


„Затворени са всички ресторанти и други бизнеси, с изключение на хранителни магазини, аптеки, банки и транспортни фирми. А плажовете и планинските пътеки също. Лос Анджелис се подготвя за повече пациенти от COVID-19. Докараха един огромен военен кораб, който е плаваща болница с място за 1000 пациенти. Хотелски стаи се преобразуват в болници“, разказа Мина.


Повечето хора в Лос Анджелис работят от домовете си, някои като Мина, която е нотариус на недвижими имоти, все още ходят на работа, но спазва препоръките за сигурност. Например при всяка среща с клиенти е напълно оборудвана с маска и гумени ръкавици.


Тя смята, че все още има хора, които не взимат насериозно ситуацията и призовава всички, които имат съмнения, да спазват заръките за ограничения.


„Всички живеем в един и същ свят и с надежда нещата да се оправят колкото се може по-бързо, но всичко зависи от хората“, коментира още Мина.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.