България запази мястото си във втора девизия на европейското отборно първенство по лека атлетика

https://mreja.bg/novini/balgariya-zapazi-myastoto-si-vav-vtora-deviziya-na-evropeyskoto-otborno-parvenstvo-po-leka-atletika/87974 Mreja.bg
България запази мястото си във втора девизия на европейското отборно първенство по лека атлетика


Нашите взеха шесто място с 298 точки Първи места в последния ден от състезанията заеха Ивет Лалова на 200 метра , Мирела Димирева в скок височина  и Радослава Мавродиев в тласкането на гюле

Победител в девизията е Естония 336 и половина точки.

Ивет Лалова бе безапелационна на 200 м във втория ден на европейското отборно първенство на лека атлетика в Хърватия. Тя завърши с време 22.99 сек, следвана от словенаката Мая Михаленц с 23.03 сек и латвийката Гунта Вайчуле с 23.51 сек.

За Лалова това е осми дубъл на 100 и 200 м, като Ивет е абсолютен рекордьор за всички четири дивизии на европейското отборно първенство.

Спринтьорката отново е най-полезен състезател за българския тим.

Във втория състезателен ден изненада не допусна и Радослава Мавродиева, която спечели тласкането на гюле при жените.

Мавродиева очаквано отвя конкуренцията със 17.34 м от единствения си успешен опит. Втора остана представителката на домакините Мария Толч с 15.73 м., а трета - Мария Слок Хансен от Дания с 14.92 м.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.