"България Ер": Не се очакват нови закъснения, забавянията ще бъдат компенсирани

https://mreja.bg/novini/balgariya-er-ne-se-ochakvat-novi-zakasneniya-zabavyaniyata-shte-badat-kompensirani/86557 Mreja.bg
"България Ер": Не се очакват нови закъснения, забавянията ще бъдат компенсирани


Закъсненията, които са се получили през изминалата нощ на летище София, са "поради натрупване на закъснения през уикенда", казаха от "България ер", предава БНТ.

От авиокомпанията уточниха, че самолети на компанията са останали в Цюрих, Прага, Лондон и Барселона поради независещи от тях причини.

От компанията обясняват, че заради метерологични обстоятелства и натоварен въздушен трафик над различни ключови летища в Западна и Централна Европа част от самолетите на авиокомпанията са останали по летищата с часове, и допълват: В напрегнат сезон като летния, когато полетните разписания на всяка една авиокомпания, а и на всяко едно летище са изключително натоварени, това резултира в натрупване на закъснения по обратните полети към София, както и към следващите линии, които самолетът трябва да изпълни.

От "България Ер" не очакват големи закъснения на полети в следващите дни.

От авиокомпанията се извиняват на пасажерите за създаденото неудобство и припомнят, че всеки, чийто полет е закъснял с над 3 часа, може да подаде жалба за компенсация.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.