Българин, живеещ в Испания, разказа за битката си с коронавируса

https://mreja.bg/novini/balgarin-zhiveesht-v-ispaniya-razkaza-za-bitkata-si-s-koronavirusa/105259 Mreja.bg
Българин, живеещ в Испания, разказа за битката си с коронавируса


Млад благоевградчанин, който живее в Испания и е заразен с коронавирус, разказа за преживяното. Младият мъж е бил препращан от болница в болница, въпреки че е бил с температура 39 градуса температура. Накрая лекарите го изпратили да се лекува вкъщи с парацетамол.


Нашенецът споделя, че лекарите отказват помощ и болниците в Испания вече са пълни. От struma.com разпространиха историята му.


Първите симптоми, които се проявили при Методи, били лека треска и суха кашлица. Той се свързал по телефон с предоставения център за борба с коронавируса. Но от там го посъветвали единствено да започне да приема парацетамол на всеки шест часа и да изчака обаждане от тях. Но никой така и не го потърсил.


След няколко дни се появила суха кашлица, силна болка в крайниците и гърдите, температура между 38-39 градуса. Младият мъж усещал отпадналост. Появила се диария, съпътствана от липсата на апетит.


В една от болните му поискали 150 евро на ден, въпреки че имал застроховка. Младият мъж си направил теста в две болници, след дълго чакане в препълнените с болни пациенти коридори. Но от нито една болницата не го потърсили след 48 часа за резултата. След 72 дни той се обадил да провери какво се случва. Но от болницата го помолили да не ги притеснява, тъй като имат много пациенти. 


След влошаване на състоянието му, младият мъж най-накрая бил приет в болница. Той споделя, че в Испания цари пълно безхаберие и страната вече е изпуснала контрола над ситуацията, пише БЛИЦ, цитирайки думите на Методи. 



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.