Българин преплува Лох Нес при температура от 14 градуса заради екокауза

https://mreja.bg/novini/balgarin-prepluva-loh-nes-pri-temperatura-ot-14-gradusa-zaradi-ekokauza/87065 Mreja.bg
Българин преплува Лох Нес при температура от 14 градуса заради екокауза


24-годишният Александър Сотиров преплува езерото Лох Нес заради екокауза, съобщи БНР.

Александър живее от 8 години във Великобритания. Той предприема личното предизвикателство - да преплува студените води на шотландското езеро, за да обедини повече хора за опазване на околната среда.

Лох Нес е с дължина 36 км. Сладката му вода го прави по-трудно за плуване, а температурата от 14 градуса е съпътствала Александър почти през цялото му 17-часово плуване. Неотлъчно до него са били хората от помощния му екип, които са му осигурявали вода и храна.

"Подготовката ми беше кратка. Това беше и идеята ми за кампанията. Горе-долу, колкото бях неадекватен и неподготвен за това преплуване, толкова ние, хората, сме неподготвени да се срещнем с проблема, който сме си създали със замърсяването на океаните и околната среда. Исках да направя такъв паралел", сподели Александър.

Във Фейсбук той е създал кампанията "Необходимо е дНЕС!", където се събират средства за дарение за каузата The ocean clean up, посветена на почистването на Тихия океан.

Александър Сотиров обмисля нови предизвикателства, обвързани с подобни екологични каузи.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.