Атака от кърлежи в столичен квартал

https://mreja.bg/novini/ataka-ot-karlezhi-v-stolichen-kvartal/106016 Mreja.bg
Атака от кърлежи в столичен квартал


Жители на столичния квартал „Орландовци“ с пореден сигнал за нашествие на кърлежи, информира Нова телевизия. Преди време ви жена е махнала над 100 кърлежа от кучето си, сега ситуацията е идентична, като в друга част на квартала, друга стопанка на домашен любимец твърди, че е махнала 50. Хората твърдят, че преди дни в зелените площи е имало табели, че е пръскано само за бълхи.


„Разходката продължи не повече от 20 минути. Прибрах го вкъщи и видях, че по тялото му се разхождат кърлежи. Бяха около 50 броя. Още на същия ден подадохме сигнал. Смятам, че е редно да се пръска по-често. Тук има много деца, които играят по площадките”, разказват жители на квартала.

„Тревните площи се обработват съобразно предписания, които ни се дават всяка година от РЗИ-София. През месеците април и май са проведени обработките срещу кърлежи. Към този момент се провеждат такива за комари и мухи. След приключването им следва отново да се пръска срещу кърлежи”, коментира експертът от „Зелени системи” Сияна Хлебарска.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.