Артисти и художници се изнасят в Царево за 10-дневен арт маратон

https://mreja.bg/novini/artisti-i-hudozhnici-se-iznasyat-v-carevo-za-10-dneven-art-maraton/85419 Mreja.bg
Артисти и художници се изнасят в Царево за 10-дневен арт маратон


Царево се превръща в морска столица на културата до края на месеца и ще събере край морето звездите на българския театър и именити художници в рамките на фестивала "Арт Поток" Той се открива днес и ще продължи до 30 юли. Форумът, който се организира за четвърто лято от Община Царево и Hacienda beach под патронажа на кмета Георги Лапчев, тази година е получил подкрепа и от Министерството на културата.

Пиронът в програмата е нашумялата постановка "Актрисата" от Питър Кулитър с участието на Стефан Данаилов и Аня Пенчева, която ще се играе на 28 юли на плажа пред Хасиенда Бийч в Лозенец. Фестивалът започва с френската комедия на ситуациите "Направо от асансьора" от Жерар Лозие, постановка на Иван Радоев. На сцената в нея си партнират Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов.

"Любовникът" от Харолд Пинтър с участието на Деян Донков и Радина Кърджилова и комедийната драма "Вечеря с приятели" от Доналд Маргулис, наградена с Пулицър", постановка на проф. Ивайло Христов, също ще са част от театралния маратон край морето. Зрителите ще се забавляват заедно с актьорите Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева.

В Царево журналистът Георги Тошев ще представи книгата си "Години любов", посветена на Невена Коканова и документалния си филм за нея, прожекцията ще има и на лентата му "Кустурица. Балкански хулиган". Орлин Горанов с премиера на автобиографичната книга "Да започнем отначало" и Христо Мутафчиев и Теа Денолюбова с "Черно на бяло" също са включени в програма.

Утре в Историческия музей в Царево картини и пластики излагат Моника Павлова, Емануела Ковач, Васил Бърдаров, Камен Станчев, Стефан Божков, Валери Чакалов и Евгени Йонов-Слона, а на 29 юли гостуват Валери Чакалов, Коста Данев и Стефан Божков с керамика и живопис. На Hacienda Beach ще се проведе и лятна арт академия за деца, които ще рисуват на плажа.

Представленията ще се играят на сцената на Читалище „Георги Кондолов“ в гр. Царево от 21:00 часа. Билети за театралните постановки ще се продават също там, а останалите събития са с вход свободен.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.