АРБЕН ХАВАЛЬОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯ БРИГАДА:  ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА В БЪЛГАРИЯ ИЗИСКВА НОВ ПОДХОД И ИСТИНСКА ПРОМЯНА

https://mreja.bg/novini/arben-havalov-predsedatel-na-partiya-brigada-politicheskata-kriza-v-balgariya-iziskva-nov-podhod-i-istinska-promyana/144667 Mreja.bg
АРБЕН ХАВАЛЬОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯ БРИГАДА:  ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА В БЪЛГАРИЯ ИЗИСКВА НОВ ПОДХОД И ИСТИНСКА ПРОМЯНА

Въпрос: Г-н Хавальов, как виждате политическата ситуация в България през последните 5 години?

Отговор: През последните пет години България се сблъсква с постоянна политическа нестабилност. Виждаме как различни правителства се сменят, а резултатите остават непроменени – корупция, липса на доверие в институциите и усещане за безнадеждност сред гражданите. Това подхранва апатията, особено сред младите хора, които започват да губят вяра в демократичния процес.

Въпрос: Според вас, какви са основните причини за тази криза?

Отговор: Една от основните причини е липсата на реално ангажиране с дългосрочни реформи. Политиците често залагат на популистки обещания, които не се подкрепят с реални действия. Корупцията остава дълбоко вкоренена, а политическата система не позволява истински контрол върху управлението. Всичко това води до нестабилност, защото гражданите не виждат промяна и това подкопава доверието им в политическата класа.

Въпрос: Как според вас младите хора могат да допринесат за решаването на политическата криза?

Отговор: Младите хора имат огромен потенциал за промяна. Те са по-малко обременени от старите партийни структури и имат свеж поглед върху проблемите. За съжаление, често се чувстват маргинализирани и подценявани от традиционната политическа класа. Ако искаме да излезем от тази криза, трябва да дадем повече пространство на младите да се включат активно в политиката – не само като гласоподаватели, но и като лидери. Бъдещето на България зависи от техните идеи и енергия.

Въпрос: Вие сте част от политическия проект „Бригада“, насочен към младите и промяната. Каква роля виждате за вашата партия в този контекст?

Отговор: „Бригада“ е проект, който цели да даде глас на младите и да предложи реални решения за проблемите, пред които е изправена България. Ние вярваме, че промяната трябва да идва отвътре, като се фокусираме върху енергията и визията на новото поколение. Нашата цел е не просто да критикуваме съществуващата система, а да предложим конкретни действия за справяне с корупцията, укрепване на институциите и насърчаване на икономическия растеж.

Въпрос: Какво трябва да се промени, за да се излезе от политическата криза?

Отговор: Най-важното е да върнем доверието на гражданите в институциите. Това може да стане чрез прозрачност, отчетност и истински реформи. Трябва да преосмислим начина, по който се взимат решенията, и да включим гражданите в процеса на управление. Нуждаем се от лидери, които са готови да служат на обществото, а не на лични или партийни интереси. Вярвам, че с нови идеи и с повече участие на младите хора, можем да излезем от кризата и да започнем да изграждаме по-устойчива политическа система.

Въпрос: Какви са вашите надежди за бъдещето на България?

Отговор: Вярвам, че България има потенциала да преодолее тази криза, но това зависи от всички нас. Трябва да бъдем активни граждани, да търсим промяна и да не се страхуваме да се ангажираме с политическия процес. Нашата партия „Бригада“ ще продължи да работи в тази посока и ще даде всичко от себе си, за да се увери, че младите хора имат реално място в управлението на страната и че бъдещето, което искаме, е постижимо.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление! Платена публикация.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.