АРБЕН ХАВАЛЬОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯ БРИГАДА: ДОГАН ОСТАВА В ИСТОРИЯТА. ВРЕМЕ Е ЗА НОВ ПЪТ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ МЮСЮЛМАНИ

https://mreja.bg/novini/arben-havalov-predsedatel-na-partiya-brigada-dogan-ostava-v-istoriyata-vreme-e-za-nov-pat-za-balgarskite-myusyulmani-2/144861 Mreja.bg
АРБЕН ХАВАЛЬОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯ БРИГАДА: ДОГАН ОСТАВА В ИСТОРИЯТА. ВРЕМЕ Е ЗА НОВ ПЪТ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ МЮСЮЛМАНИ

Въпрос: Г-н Хавальов, вие сте българин и български мюсюлманин. Как виждате ролята на ДПС през последните 30 години и какво е вашето мнение за нейния почетен председател Ахмед Доган?

 

Отговор: Като български мюсюлманин съм израснал с надеждата, че ДПС ще бъде партията, която ще се грижи за интересите на нашата общност – турско говорещите и българо-мохамеданите. В продължение на десетилетия, хората в регионите, където аз съм отраснал, подкрепяха тази партия с вяра и надежда, че тя ще подобри живота им. Но истината е, че ДПС не направи почти нищо за тези хора. Напротив, виждаме как лидерът на партията успя да изгради около себе си обръчи от фирми и да раздели обществото на облагодетелствани и унизени. Хората, които най-много се нуждаят от помощ, продължават да живеят в бедност и лишения.

Въпрос: Споменахте, че нищо не се е променило за хората в тези райони. Какво точно имате предвид?

 

Отговор: Имам предвид, че реалността, в която хората живеят днес, е почти същата като преди 40 години, когато бях дете и обработвахме ниви с насаждения от тютюн. Помня как работехме с впряг от магаре с каруца, а днес, въпреки че светът се е променил, условията за голяма част от нашите хора са същите. Те продължават да се занимават със същия тежък ръчен труд, без перспективи за развитие и без реална подкрепа от партията, на която те се довериха. И докато нашите хора се трудят от сутрин до вечер, техният лидер живее в разкош, който е напълно несъвместим с техните нужди и очаквания.

 

Въпрос: Как оценявате влиянието на Ахмед Доган и неговите действия през годините?

 

Отговор: Ахмед Доган успя да създаде около себе си кръг от приближени фирми и личности, които се облагодетелстват от системата, която той създаде. Неговите действия и арогантен начин на живот са символ на разточителство и корупция. Не е нормално един политик, който претендира да представлява бедни и онеправдани хора, да живее в палати, които приличат на султански резиденции, да кара коли за милиони левове, да има яхти и други символи на изключителен разкош. Същевременно, хората, които го подкрепят, живеят в бедност, безработица и без реални перспективи за по-добър живот.

 

Въпрос: Как гледате на разцеплението в ДПС и какво смятате, че означава това за бъдещето на партията?

 

Отговор: През последните няколко месеца сме свидетели на вътрешното разцепление в ДПС. Причината за това е, че много от приближените на Доган са заинтересовани единствено от запазването на заграбеното, а не от грижата за хората, които партията претендира да представлява. Те се опитват да се задържат във властта на всяка цена, защото тяхната цел не е да служат на обществото, а да защитят своите лични и корпоративни интереси. Това разцепление е сигнал, че хората в партията вече не могат да се съгласят с това управление, но същевременно не виждаме никакви реални усилия за промяна на курса.

 

Въпрос: Какви са вашите виждания за бъдещето на турско говорящите и българо-мохамеданите в България и как партия БРИГАДА ще допринесе за това?

 

Отговор: Моето виждане е, че ние трябва да се освободим от илюзиите и да поемем нов път. Не можем да продължаваме да разчитаме на хора, които са се откъснали от нашите нужди и проблеми. Партия БРИГАДА има ясна цел – да предложи алтернатива на сегашното статукво, да даде глас на хората, които са пренебрегнати, и да работи за реални решения, които ще подобрят живота на турско говорящите и българо-мохамеданите. Това означава инвестиции в образование, инфраструктура, здравеопазване и икономически възможности за тези региони. Вярвам, че с нова визия и решителност можем да осигурим по-добро бъдеще за нашите хора.

 

Въпрос: Какво послание искате да отправите към тези, които дълги години са вярвали и подкрепяли ДПС?

 

Отговор: Моето послание е просто – време е да отворим очите си и да видим реалността. Подкрепата, която сте давали на тази партия, е била основана на надеждата за по-добър живот, но тази надежда не беше оправдана. Сега е моментът да се обединим и да работим заедно за истинска промяна. Партия БРИГАДА е готова да бъде тази промяна и да даде нова посока за бъдещето на турско говорящите и българо-мохамеданите в България.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление! Платена публикация.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.