Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Днес ви предлагам една рецепта от типа “бързо, лесно, вкусно”, която може да приготвите както за гарнитура на месо или риба, така и за лек обяд на работното място”, пише ни Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
150 г арабски кускус
1 тиквичка
2-3 моркова
1 глава лук
250 г печурки
чери домати
олио или зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Нарязваме лука на ситно, гъбите на тънки филийки, а тиквичката и морковите на тънки пръчици.
Запържваме ги в мазнината до предпочитана от нас степен на готовност.
Хубаво е да останат леко хрупкави.
2. Заливаме кускуса с вряла вода и го захлупваме за няколко минути.
Объркваме го със зеленчуците, подправяме на вкус със сол и черен пипер.
3. Сервираме, като добавяме за свежест разполовени чери домати.
По ваш избор може да прибавите и други зеленчуци или да ги приготвите запечени на грил.
Отново ще получите вкусно ястие.
Източник: https:www.24chasa.bg