Ангела Меркел с трогателно обръщение към сънародниците си

https://mreja.bg/novini/angela-merkel-s-trogatelno-obrashtenie-kam-sanarodnicite-si/105227 Mreja.bg
Ангела Меркел с трогателно обръщение към сънародниците си


Ангела Меркел се обърна към сънародниците си с трогателни слова за ситуацията с коронавируса. Тя отправи благодарности към немските граждани, че спазват мерките за ограничаване на разпространението на ковид-19, съобщават световни информационни агенции.


"Виждам, че днес почти всички напълно са променили поведението си и огромното мнозинство от вас наистина избягват ненужните контакти, защото те са свързани с риск от инфекция. Искам просто да ви кажа: Благодаря ви, благодаря ви от все сърце", заяви Ангела Меркел. 


Засега в Германия случаите на коронавирус са 48 582, а загиналите 325 души, сочат официалните данни на института "Роберт Кох".


В Германия вече са затворени училища, магазини, ресторанти, детски площадки и спортни съоръжения. Производствената дейност в много предприятия е преустановена.


Поне до 20 април ще се прилагат тези мерки, съобщават немските властите. Аня Карличек - министъра на образованието и научните изследвания заяви, че най-рано в края на тази година ще бъде създадена ваксина против коронавируса, предава ТАСС.


Междувременно стана ясно, че Германия ще помогне на Италия в борбата с коронавируса. Пациенти от италиански и френски болници ще бъдат настанявани за лечение в немски лечебни заведения. Германия следва модела на Южна Корея в битка с коварния вирус. 



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.