Американски вирусолог развенча един от митовете за коронавируса и разкри как можем да се предпазим от него

https://mreja.bg/novini/amerikanski-virusolog-razvencha-edin-ot-mitovete-za-koronavirusa-i-razkri-kak-mozhem-da-se-predpazim-ot-nego/105210 Mreja.bg
Американски вирусолог развенча един от митовете за коронавируса и разкри как можем да се предпазим от него


Американският вирусолог-епидемиолог Джоузеф Феър разкри как да се предпазим от коронавирус и развенча един мит, свързан с новата зараза. 


Експертът се обърна с призив към съгражданиете си, заявявайки че те трябва да останат спокойни и да продължат да водят нормален начин на живот. Д-р Феър съветва да се избягва докосване ан копчетата на асансьора, парапетите в метрото и повърхности, които са в контакт с много хора.


Той призовава пациентите с отслабнал имунитет да избягват публични събития и пътувания.


При пътуване със самолет експертът съветва да избършем с дезинфектант сгъваемите маси и всички повърхности, до които се докосваме.

Той опроверга твърдението, че вирусът се разпространява чрез вентилация. Вирусологът е категоричен, че коронавирусът не се разпространява във въздуха. За да се заразим е необходим директен контакт с него.


Така наречените фомити (предмети или вещества, които поради своята същност могат да разпространяват някакъв вид патология, например вашата сгъваема маса) са основен преносител на коронавирус, пише БЛИЦ, позовавайки се на zdrave.to.


Междувременно стана ясно, че броят на заразените в Европа постоянно се увеличава. Най-тежка остава ситуацията в Италия и Испания. Германия е на прага на епидемия. У нас засега регистрираните случаи са 242. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.