Американски учени със стряскаща прогноза за коронавируса у нас

https://mreja.bg/novini/amerikanski-ucheni-sas-stryaskashta-prognoza-za-koronavirusa-u-nas/105300 Mreja.bg
Американски учени със стряскаща прогноза за коронавируса у нас


Финансираният от милиардера Бил Гейтс Институт за здравни показатели и оценка (IHME) към Университета на Вашингтон прогнозира бъдещата ситуация с епидемията от коронавирус в България. 


Според американските учени,  у нас пикът от COVID-19 ще настъпи на 24 април. Същият модел е използван за изготвянето на прогнози за САЩ и за още над 40 страни по света.


Експертите от института предупреждават, че между 19 и 30 април  у нас е възможно ежедневно да се регистрират по 9 или 10 смъртни случая дневно. Но след този период, броят на жертвите ще започне да намалява, пише БЛИЦ.


В анализа на IHME има и добра новина за страната ни, а тя е че след 28 май няма да има жертви на коронавирус у нас. Още в края на този месец ще започне спад, а в края на месец май кривата ще слезе на нулата.


От института съобщават и за още един вариант, който е възможно най-лошият за България. Според този сценарий, у нас е възможно да загиват по 57 души на ден. Според този модел, до 4 август у нас ще са регистрирани общо 303 смъртни случая.


Институтът оценява легловият капацитет като повече от достатъчен, но същевременно предупреждава за недостиг на 74 респиратора.


От IHME поясняват, че данните им се актуализират постоянно и валидни в случай, че се спазва наложента мярка за пълна социална дистанция до май 2020 година.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.