Американски разрушител акостира във Варна (Снимки)

https://mreja.bg/novini/amerikanski-razrushitel-akostira-vav-varna-snimki/87786 Mreja.bg
Американски разрушител акостира във Варна (Снимки)


Американският разрушител "Портър" акостира във Варна. Той е на тридневна визита в морската столица по случай 140-та годишнина на българските Военноморски сили.

Командир на кораба е капитан ІІ ранг Крейг Трент. "Посещението ни е рутинно и няма нищо общо с напрежението в Черно море. Очакваме с нетърпение да се включим в тържествата на Военноморските сили на България. В региона сме, за да градим партньорство и да работим със съюзниците от НАТО и партньорите, които не са членове на алианса. Целта на посещението е да укрепим способностите и да сме оперативно съвместими", каза капитан Трент.

Бойният кораб извършва рутинна операция по патрулиране с цел поддържане на сигурността в акваторията на Черно море, както и за подобряване на комбинираната готовност и военноморските способности със съюзници и партньори в НАТО в региона. Корабът ще е във Варна до 11 август.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.