Американски лекари разкриха нов симптом на коронавируса

https://mreja.bg/novini/amerikanski-lekari-razkriha-nov-simptom-na-koronavirusa/105228 Mreja.bg
Американски лекари разкриха нов симптом на коронавируса


С увеличаване на броя на заразените с COVID-19, лекарите откриват и нови симптоми, съпътстващи инфекцията. Към актуалния списък на симптоматичните прояви на новата зараза са включени следните оплаквания - кашлица, треска, болка в гърлото, главата и мускулите), загуба на обоняние.


Американски офталмолози откриха нов симптом, който допълва този списък. Към клиничната картина на коронавирус спада и възпалението на лигавицата на очите, пише БЛИЦ. 


Лекарите в САЩ са стигнали до извода, че червените и насълзени очи могат да бъдат ранен симптом инфекция с коронавирус. Твърдението им се доказва с нарастващия брой оплаквания на заразени пациенти, при които е констатирано зачервяване, сърбеж и сълзене на очите.


Офталмолози припомнят, че коронавирусът е възможно да проникне в тялото ни през очите и препоръчват предпазване не само на устата и носа си, но и на очите.


Специалистите уточняват, че едно възпаление на лигавицата на окото не означава задължително инфекция с коронавирус. Но когато оплакването протича заедно с други симптоми като кашлица и висока температура, може да е сигнал за наличието на болестта, предупреждават специалисти.


Дразнещо усещане в носа също може да е симптом на коронавирусна инфекция, уточняват експертите.


Източник: zdrave.to


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.