Американска фирма дава 7 бона заплата, за да тролиш в мрежата

https://mreja.bg/novini/amerikanska-firma-dava-7-bona-zaplata-za-da-trolish-v-mrezhata/109395 Mreja.bg
Американска фирма дава 7 бона заплата, за да тролиш в мрежата


Космическата за родните ширини заплата от 7500 лв месечно дава американска фирма за тролене в социалните мрежи, видя Mreja.


Прясно регистрираната в щата Джорджия в САЩ фирма „Полпапа“ набира „редактори“ за работа в „социалните мрежи“. Баснословната сума се предлага срещу „тролене“ в мрежата в полза на режима на Байдън и антируските настроения. Троловете в нета са хора, които срещу заплащане публикуват фалшиви или изопачени новини по щекотливи теми и са абонирани пред компютрите да отговарят или опонират с коментари, отговарящи на интересите на работодателя.


Фирмата, която е учредена в САЩ едва през август миналата година, е напълно непозната у нас. Целите на работата й обаче са напълно ясни.


Изискванията им към българските кандидати са висше образование и английски език. Още по-скандалното е, че фирмата дори няма български офис и описание как евентуално изкушените от заплатата ще сключат договор, макар и за дистанционна работа.


При набиране на „тролове“ рядко потенциален работодател стига до сключване на договор. Повечето „работещи“ по този начин получават парите си на ръка или чрез мрежи за разплащания. Избягва се и плащането по банков път, за да не може да бъде проследен пътят на получената сума.


Източник: Уикенд


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.