Алкохол, хазарт и дрога тласнаха екс депутата Димитър Ламбовски към грозни далавери с паметта на мъртвите в частното гробище в Бояна (Скандални разкрития)

https://mreja.bg/novini/alkohol-hazart-i-droga-tlasnaha-eks-deputata-dimitar-lambovski-kam-grozni-dalaveri-s-pametta-na-martvite-v-chastnoto-grobishte-v-boyana-skandalni-razkritiya-2/106154 Mreja.bg
Алкохол, хазарт и дрога тласнаха екс депутата Димитър Ламбовски към грозни далавери с паметта на мъртвите в частното гробище в Бояна (Скандални разкрития)


Екс депутатът Димитър Ламбовски се е оплел здраво в грозни далавери в частното гробище в Бояна. Бившият народен представител от НДСВ е затънал до ушите в дългове и се чуди как и от къде да намери пари, за да спасява изпразнената си банкова сметка.


Причините за безпаричието му са тривиални – пристрастеност към алкохола, хазарта и дрогата. Които са изцедили всичките му финансови авоари до стотинка. Това го е принудило да се възползва от властта, която има в „Бояна парк София“, за да върти схеми, които потъпкват всякакви човешки, морални и религиозни норми. Но, както са казали хората, парите не миришат...


Ако миришеха, тези на Ламбовски щяха буквално да смърдят. Защото, за да изкяри някой лев, той се е сдушил с родната наркомафия. На която предоставя празни парцели в гробищния парк, където да укриват дрогата си, за да могат да я пласират на спокойствие. Разбира се, тази „услуга“ не е безвъзмездна и се случва срещу определено заплащане.


През изминалата 2019 година само от хората на Стефан Банов-Сако – сочен за един от най-солидните наркобосове у нас, екс депутатът е взел на заем 200 хиляди евро (близо 400 бона). Като срещу тях им е предоставил достъп до няколко парцела в частния гробищен парк, които са превърнати в подземни складове за наркотици.


За ужас на Ламбовски обаче, Сако си иска парите обратно. А схемаджията няма как да му ги върне, тъй като отдавна ги е изхарчил до стотинка. Затова е измислил друга схема. Още по-гнусна и неподлежаща на коментар.


Бившият царски народен представител разкопава гробове, за да препродава ковчезите! Той е наредил на циганите-гробари да ексхумират пресните гробове, за да може той да взема луксозните ковчези, в които са погребаните мъртъвците, и да ги продава на следващото опечалено семейство. Досещате се за каква солидна печалба говорим от тази нечовешка дейност.


Цените на луксозните ковчези започват от 2000 и могат да стигнат до 12 000 лева! Ламбовски препродава всеки ковчег средно по около пет пъти, като само за последната една година той е наредил поне 15 ексхумации. Зад гърба на нищо неподозиращите роднини на починалия. Които си нямат на представа нито за наглата кражба, нито за гаврата с паметта на скъпия им покойник.


Циганите, които разкопават гробовете, без свян обсъждат помежду си случващото се и дори обменят „опит“ в дейността си. За да ги накара да мълчат и да не разнасят действията му, Ламбовски им е позволил да обират бижутата и скъпоценностите, положени с мъртъвците.


Благодарение на това мъргавите гробокопачи редовно се обзавеждат с ювелирни произведения на световни марки като картие, ролекс и прочие.


Интересен факт е, че поне по документи Димитър Ламбовски няма дял в „Бояна парк София“, макар да е сред инвеститорите при създаването му. Очевидно обаче той разполага с достатъчно влияние, за да върти грозните схеми, които описахме. Любопитно е дали собствениците са наясно какво се случва под носа им.


Екс депутатът създава частния гробищен парк заедно със сина на соц величието Огнян Дойнов – Росен, и бизнесмена Бисер Христов. По онова време тримата са приятели и съдружници в строителния бизнес, но след години отношенията им се влошават.


Говори се, че тримата не могат да се разберат за собствеността на луксозният жилищен комплекс „Магнолиите“ в Бояна. Чието име нашумя след като стана ясно, че бившият премиер  Сергей Станишев е живял там под наем от 600 евро.


След откриването на „Бояна парк София“, в него като съсобственик влиза и люксембургската офшорка "ЕСТУРИА С.А.Р.Л". Неин представител у нас е Александър Льондев, който и до днес е част от борда на директорите на гробищата.

Източник: Crimes.bg


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.