Албания протестира: Вучич не е добре дошъл в страната ни

https://mreja.bg/novini/albaniya-protestira-vuchich-ne-e-dobre-doshal-v-stranata-ni/102300 Mreja.bg
Албания протестира: Вучич не е добре дошъл в страната ни


В Тирана днес се състоя протест на граждани против идването на президента на Сърбия Александър Вучич за участие в срещата утре за "малкия Шенген", съобщава белградският вестник "Блиц".

Група граждани се събраха пред хотела, в който се очаква да отседнат гостите, носейки плакат, на който пишеше: "Вучич не е добре дошъл в Албания".

"Тук пристига военнопрестъпник, за да позира като благотворител", пишеше на един от плакатите със снимка на Вучич и надпис "Персона нон грата", предава БТА.

В столицата на Албания Тирана утре и вдругиден ще има среща в рамките на т.нар. регионална инициатива "мини Шенген", в която ще участват премиерите на Северна Македония и Албания и президентът на Сърбия. Инициативата, която предвижда премахването на препятствията за движение на стоки, услуги, хора и капитал, бе задижена от сръбския президент Вучич преди два месеца.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.