Академията на МВР: Не омаловажавайте правната подготовка при нас!

https://mreja.bg/novini/akademiyata-na-mvr-ne-omalovazhavayte-pravnata-podgotovka-pri-nas/87028 Mreja.bg
Академията на МВР: Не омаловажавайте правната подготовка при нас!


Основната задача на Академията на МВР е професионалната подготовка на служители за нуждите на МВР. Висшето учебно заведение винаги е поддържало високо ниво на качеството на обучението, за което свидетелства фактът, че седем години подред е на първо място в рейтинговата система на висшите училища у нас в професионално направление „Национална сигурност“. Това се казва в съобщение на ръководството на висшето училище, публикувано на сайта на МВР.

То е във връзка с публикации, свързани с професионалната подготовка, предоставяна от академията, които хвърлиха съмнения. Атаки към академията се появиха от критици на номинирания за главен прокурор Иван Гешев, който е завършил право там.

"Във времето, когато в Академията на МВР се е придобивала гражданска специалност „Право“ и квалификация „Юрист“, обучението не е отстъпвало по никакъв начин на високите образователни стандарти, традиционно поддържани в институцията. Изучаването на тази специалност е регламентирано с Указ № 2415 от 1987 г. на Държавния съвет на НРБ, като последният випуск с гражданска специалност „Право“ е завършил през 1995 г. Според чл. 4 от Указа курсантите са изучавали в пълен обем всички дисциплини, преподавани в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Учебните планове по специалността са били съгласувани и утвърдени от Единния център по науките за държавата и правото. Учебните занятия по специалността са водени от едни от най-изтъкнатите представители на Академичната общност и юридическата мисъл в България. За придобиване на юридическа правоспособност курсантите са преминавали необходимия стаж съгласно програмата на Министерството на правосъдието за завършилите Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, се казва още в съобщението.

От ръководството на заведението казват още: "Омаловажаването на правната подготовка в Академията на МВР е спекулативно и тенденциозно".

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.