Акад. Петрунов разкри какво да пием ежедневно против Ковид-19!

https://mreja.bg/novini/akad-petrunov-razkri-kakvo-da-piem-ezhednevno-protiv-kovid-19/105637 Mreja.bg
Акад. Петрунов разкри какво да пием ежедневно против Ковид-19!


Акад. Петрунов разкри кои добавки да пием ежедневно против Ковид-19!

Само ако се увеличи броят на изследваните у нас, ще се разбере колко хора в действителност имат антитела срещу Ковид-19. Това заяви пред БНТ ивунологът и алерголог акададемик д-р Богдан Петрунов.


 


Той горещо препоръча да се използват имуностимулатори в ежедневието, защото защитата на организма и силата му са от най-важно значение в случая.


 


Като пример той посочи ежедневния прием на витамините D и C, които са мощни антиоксиданти. Те подкрепят не само имунитета, но и целия организъм.


 


Академик Петрунов е категоричен, че БЦЖ ваксината стимулира паметовите клетки и е идеална предпоставка за създаване на трениран имунитет в организма.


 


"От данните на Националния оперативен щаб се вижда затихване на епидемията, бройката на положителните случай зависи обаче от броя на изследваните", отново натърти той.


 


По думите му да се изгради колективен имунитет е много трудно, а до момента едва до 10% от хората в световен мащаб са го изградили. Затова е важно създаването на ваксина против Ковид-19.


 


Към момента държавите, които са тръгнали по пътя за изграждането на колективен имунитет, а именно Швеция, Белгия, Англия не са прави. Не са прави, защото именно там се доказа, че заболеваемостта и смъртността е голяма.


 


Акад. Петрунов успокои като увери, че имунизацията с БЦЖ ваксината допринася за много по-лекото протичане на заболяването и има малко смъртни случаи, цитира Блиц.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.