Акад. Петрунов направи мрачна прогноза за коронавируса у нас

https://mreja.bg/novini/akad-petrunov-napravi-mrachna-prognoza-za-koronavirusa-u-nas/105733 Mreja.bg
Акад. Петрунов направи мрачна прогноза за коронавируса у нас


Акад. Богдан Петрунов направи лоша прогноза за България и коронавируса


Академик Богдан Петрунов направи прогноза за страната ни и коронавируса. Той не вярва на предположенията, че топлото време ще убие вируса.


Експертът посочи, че епидемията продължава да се развива и сред българското население все още няма изграден колективен имунитет.


Той коментира и резултатите от проучването в Пловдив. То показа, че около 2% от хората имат антитела. Но не е ясно дали те могат да неутрализират вируса.


Академик Петрунов добави, че тези антитела единствено показват, че сме се сблъсквали с вируса.


Той е на мнение, че вирусът ще измине своя биологичен цикъл и ще изчезне. Но това е доста далеч от нормалната ситуация.


"Съвсем не сме в етап, в който да кажем: Да, епидемията свърши", заяви експертът и добави, че има значителен брой случаи у нас, които са от огнища, а не от масово разпространение на вируса.


Той взе под внимание и факта, че сме малка страна и заяви, че разпространението на вируса бързо може да обхване и цялото общество.


Експертът е категоричен, че скокът на новозаразените се дължи на факта, че вече сме се успокоили и мислим, че всичко е преминало, пише БЛИЦ.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.