Адът е в Мариупол! Руснаци горят телата на жертвите си в подвижни крематориуми

https://mreja.bg/novini/adat-e-v-mariupol-rusnaci-goryat-telata-na-zhertvite-si-v-podvizhni-krematoriumi/109352 Mreja.bg
Адът е в Мариупол! Руснаци горят телата на жертвите си в подвижни крематориуми


В Мариупол се е разразил адът на земята, узна Мрежа.


Украинският град, който е под обсадата на Русия от шест седмици, вече е дал над 10 хиляди цивилни жертви. Кметът на града Вадим Бойченко разкри, че улиците са буквално „застлани“ от трупове на загинали мирни жители.


За да прикрият следите си, руснаците са докарали в града подвижни крематориуми, в които горят телата на жертвите. Много тела са били отнесени в хладилните и скалдовите помещения на местния огромен търговски център.


Руските сили умишлено ограничават информацията за случващото се града, който е под ожесточена обсада заради неспирните опити на руските морски, сухопътни и въздушни сили да го превземат.


Кметът Бойченко разкри, че всичко това се прави с цел да се прикрият руските зверства. Той обвини още руската армия, че умишлено е блокирала хуманитарните конвои, опитващи се да влязат в Мариупол, за да прикрие зверствата, извършени там.


По думите му е напълно възможно жертвите да са двойно повече.


“Пристигнаха мобилни крематориуми във формата на камиони: Отваряте го и вътре има тръба и телата се изгарят", каза Бойченко.


Кметът говорѝ от място в контролираната от Украйна територия извън Мариупол. Кметът каза, че има няколко източника за неговото описание от методично изгаряне на тела от руските войски в града, но не разкри повече подробности за тези източници.


Източник: АП


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.