650 души са вече жертвите на наводненията в Южна Азия (Снимки)

https://mreja.bg/novini/650-dushi-sa-veche-zhertvite-na-navodneniyata-v-yuzhna-aziya-snimki/85855 Mreja.bg
650 души са вече жертвите на наводненията в Южна Азия (Снимки)


Най-малко 650 души в Южна Азия станаха жертва на мусоните за последните две седмици, предаде Франс прес, цитирайки нови официални данни от засегнатите страни.

Мусоните, които са в пълната си сила от юни до септември, са от жизненоважно значение за напояването на земеделските култури и за попълването на водните резерви на Индийския субконтинент, където живее една пета от световното население. Всяка година обаче проливните дъждове, свързани с тези сезонни ветрове, вземат жертви и предизвикват разрушения.

Над 10 милиона души бяха засегнати в Бангладеш, Индия и Непал от проливните дъждове, които принудиха десетки хиляди да напуснат домовете си, съобщава БТА.

Индия, която има население от 1,3 милиарда души, понесе най-тежки загуби с най-малко 460 жертви. Много райони в северните и североизточните части на страната са откъснати от света от наводненията. В съседен Непал по последни данни са загинали 90 души и 29 са изчезнали, но най-тежкото изглежда е отминало.

Една трета от територията на Бангладеш е под водата. От 10 юли са загинали най-малко 97 души по данни на правителството. Властите откриха хиляди спешни центрове за настаняване за жертвите на наводненията.

В Пакистан загинаха около 30 души.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.