49-годишен пловдивчанин с коронавирус е в критично състояние

https://mreja.bg/novini/49-godishen-plovdivchanin-s-koronavirus-e-v-kritichno-sastoyanie/105235 Mreja.bg
49-годишен пловдивчанин с коронавирус е в критично състояние


Мъж на 49 години от Пловдив е дал положителна проба за коронавирус. Той е вонене от Инженерни войски. Състоянието му е критично, научи БЛИЦ от свои източници.


Пациентът сам е потърсил лекарска помощ. Той е бил поставен под карантина на 16 март. Болният е бил в контакт с един от първите заразени медици в Пловдив.


Тази събота 49-годишният мъж се е почувствал зле. Той е бил приет е в инфекциозно отделение на карловската болница, тъй като живее в Карлово. Към момента на постъпването му в болница е проявявал всички симптоми на коронавирус - бронхопнемония, температура и кашлица.


Снощи състоянието му рязко се е влошило. Симптомите, които се проявяват при него, са типична клинична картина на коронавирус.  Вече целият бял дроб на мъжа е обхванат от дихателна недостатъчност, заявиха от карловскат аболница за БЛИЦ.


Пациентът е в критично състояние. Днес той е бил хоспитализиран в пловдивско здравно заведение. Семейството му е под карантина, пише БЛИЦ. 


Критично е състоянието и на 37-годишен мъж от столицата. Той е настанен за лечение в болница. По време на днешния брифинг ген. Мутафчийски заяви, че 13 от заразените с коронавирус са в критично състояние. От думите му стана ясно, че вероятно действащите в момента мерки ще бъдат допълнително затегнати. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.