38-годишна жена заразена с COVID-19 в Ловеч!

https://mreja.bg/novini/38-godishna-zhena-zarazena-s-covid-19-v-lovech/105577 Mreja.bg
38-годишна жена заразена с COVID-19 в Ловеч!


В Информационната система за надзор на заболяванията от коронавирусна инфекция днес е регистриран потвърден случай на COVID-19 за област Ловеч, съобщават от областната администрация. Касае се за 38-годишна жена от Троян, хоспитализирана в УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ" в София.

При епидемиологичното проучване на този етап е установено, че жената е била приета на 11 май за лечение на основното си заболяване в Клиника по гастроентерология и е изследвана поради контакт с доказан положителен медицински персонал в болничното заведение.  От лечебното заведение и РЗИ - София, не е постъпвала информация до ловешката здравна инспекция за контактни лица на потвърден случай в лечебното заведение. Изминали са повече от 14 дни от последния контакт в семейството.


Епидемиологичното проучване продължава и последващите противоепидемични мерки ще бъдат предприети след изписването й от болницата, допълват от администрацията.


Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.