2 бона за сервитьор на морето (Браншът в ужас от недостиг на кадри)

https://mreja.bg/novini/2-bona-za-servityor-na-moreto-branshat-v-uzhas-ot-nedostig-na-kadri/109392 Mreja.bg
2 бона за сервитьор на морето (Браншът в ужас от недостиг на кадри)


2 бона заплата предлагат за сервитьор на морето за летния сезон, узна Мрежа.


На прага на новия туристически сезон, от бранша са в ужас заради липсата на кадри. Най-голямото търсене е за бармани, готвачи, сервитьори и камериерки, където липсата на желаещи да работят се усеща сериозно. 


Заради острата нужда от персонал, собствениците на заведения и хотели са завишили сериозно предлаганото заплащане. 


По Северното Черноморие най-търсен е почистващият и обслужващ персонал.


„Тази година набираме камериерки, сервитьори, готвачи, бармани. Ще ги мотивираме с добро отношение, нормални заплати и работа в добър колектив. Примерно, един помощник-готвач започва да кажем от 1000 – 1100 и вече нагоре”, казва Румен Михайлов, управител на хотелската част в „Бялата лагуна”.


„Имаше обяви от порядъка на 1500, 1800 лв. на база това, което имаме обявено и все пак декларирано от работодатели”, каза още Савова.


Заплатите на сервитьорите могат да достигнат и до 2000 лв., уточнява Савова, като всичко е въпрос на договаряне. Работодателите в големите комплекси се стремят да привлекат и камериерки с атрактивно заплащане.


„Тази година. заплатата е 1350 лв. бруто, което мисля, че е една нормална заплата за България в момента”, каза още Михайлов.


Възнаграждението от 1500 лева чисто за камериерка не е химера, заявяват от Албена.


Източник: бТВ


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.