Мрежа

Нено Димов: Има над 700 млн. лева за решаване на проблема с мръсния въздух

0 536

Има над 700 млн. лева за решаване на проблема с мръсния въздух в текущата оперативна програма на министерството. Това каза пред Героги Любенов по БНТ министърът на околната среда и водите Нено Димов. Според него тя е станала актуална, когато е била определена като приоритет на министерството през 2017-та година.

„Когато се задават въпроси към местната власт, трябва съответно местната власт да отговори на това, което направихме и което според мен беше много сериозен пробив за пръв път в екологично законодателство, в закона за числата ние променихме в момента стимулите и респективно санкциите към местната власт, не те да изпълняват програмите си. Досега беше санкционирано, ако не се изпълняват програмите, сега ние санкционираме, ако няма резултат, т.е. за първи път фокусът е насочен към постигане на резултат, което в края на краищата е важно, защото ако вие изпълнявате една програма без резултат, значи тази програма не е добра“, каза още той

„Това, което може да се каже за изборите, които минаха тази година – понеже има евроизбори, местни избори, безспорно и на двата избора победителят е ГЕРБ“, каза още Димов.

По думите му управляващата коалиция като цяло се е представила много добре. На местните избори ВМРО удвои общинските си съветници от 120 на 240, от около 30 кмета досега, над 60 в момента, така че това е за ГЕРБ много сериозната подкрепа, която се получи, т.е. запазва коалицията си, подкрепата, която има, така че това е първият извод, каза Димов.

„Вторият извод се видя най-ясно в София – че старите комунисти направиха коалиция с новите комунисти. На практика тук под комунизъм аз имам предвид начин на мислене“, каза още Димов. 

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 39 + = 46