Мрежа

Москва: Американските демократи направиха САЩ за посмешище пред целия свят

0 0

Американските демократи направиха САЩ за посмешище пред целия свят, в опита си да организират импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп заради разговора му с президента на Украйна Володимир Зеленски, написа в Туитър говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Захарова коментира публикуваната днес стенограма на телефонния разговор между Зеленски и Тръмп, предава БТА.

Според говорителката, по логиката на американските демократи основателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж е „всъщност герой на САЩ“ и не е ясно защо демократите се почувстваха обидени от него, когато той разпространи не един, а хиляди материали от аналогичен характер, и започнаха да го преследват по целия свят.

Най-високопоставеният демократ в американския Сенат Чък Шумър каза днес, че разпространяването на стенограмата от телефонния разговор Зеленски -Тръмп, проведен на 25 юли, е недостатъчно, предаде ДПА.

Шумър посочи от трибуната на Сената, че разпространеното „няма да успокои загрижеността ни, нито обществената загриженост“ и изтъкна, че Тръмп е провел няколко телефонни разговора това лято.

„Неговата администрация има напълно заслужена репутация за непочтеност, подправени факти и непълно разкриване на данни в съобщения за обществеността“, каза Шумър. Той призова да бъде позволено на подателя на сигнала за телефонния разговор да свидетелства, без да бъде „сплашван“.

„Трябва да видим пълната нередактирана жалба на подателя на сигнала“, посочи Шумър.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 7 + = 15