Мрежа

Момиче с български корени от Джебел стана Мис Турция

0 215

Момиче с български корени от Джебел стана новата Мис Турция. Нейното име е Симай Расимоглу и е на 22 години. Родена е в Бурса през 1997 г. в българско емигрантско семейство. Баща ѝ е родом от Джебел, а майка ѝ е от Момчилград. Симай се пребори за титлата сред двадесет претендентки от цяла Турция. Освен най-красива, тя е и най-висока сред участничеките със своите 1,88 см.

Красавицата е завършила един от най-престижните университети в съседката ни “Улудаг” в Бурса. Специалността ѝ е “Архитектурна реставрация”. Дори вече работи по специалността си в голяма фирма, а причината да се запише в конкурса са нейните колеги, които я поощрявали да подаде документите си за предварителния кастинг. Симай не е скъсала връзката си с родината на своите родители. Преди 3 години е била в Момчилград. Това става ясно от фейсбук профила ѝ, където е публикувала своя снимка, на която се вижда как се разхожда по улиците на малкия град.

След победата в “Мис Турция” красавицата ще представи съседката ни на конкурса “Мис Свят”, който тази година ще се проведе в Англия.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 4