Мрежа

Модерен, елегантен, с изкуствен интелект и прави страхотни снимки

0 215

Модерен, стилен, има изкуствен интелект и прави страхотни снимки – така накратко може да се опише смартфонът Huawei nova 5T. Той вече се предлага на българския пазар и от трите мобилни оператора, както и в „Технополис“, „Техномаркет“, „Зора“ и други онлайн и офлайн магазини.

И макар да не е позициониран в сегмента на т.нар. флагмани, устройството не отстъпва по нищо на техните характеристики. С една важна подбронст – цената му е в пъти по-ниска, което го прави наистина чудесен коледен подарък.

Huawei nova 5T има същите спецификации както актуалния флагман Huawei P30 Pro – светкавично бърз процесор и RAM памет от цели 8GB. С nova 5T вървят всички актуални игри на максимална графика, без насичане на изображението. И едновременно с това може да се ползват тежки програми, с множество отворени прозорци – няма нещо, което да затрудни смартфона.

Операционната му система е Android 9.0 Pie с потребителския интерфейс за всички актуални устройства на Huawei – EMUI 9.1. Собствената разширена файлова система (EROFS) на Huawei увеличава средната скорост на четене с 20%. Освен това системата спомага за спестяването на системно пространство за съхранение, а файловете могат да се записват и като read only за повишена сигурност.

Чрез падащото меню има бърз достъп не само до вluetooth, хотспот, NFC, самолетен режим и интернет, но и до функцията Screen Record. Чрез нея се записват клипове със съдържанието на дисплея и да се добави обяснение на глас какво се прави. Wireless projection пък позволява да се прехвърли безжично съдържание към Smart телевизор или проектор.

Huawei Share позволява бързо прехвърляне на файлове между две устройства, но все пак трябва да с марката Huawei. А Navigation dock е виртуален джойстик за по-бърза работа с телефона. От тук има достъп до нощен режим за щадене на очите и режим за пестене на енергия.

От менюто с настройките са достъпни още куп функции, като ориентирането става много лесно, дори да не сте използвали смартфон на Huawei преди това. Може да се променят теми, изгледи, размер на шрифта и иконите, да се правят настройки на мрежата или на двете SIM карти. Smart assitance пък предлага улеснения, включително и тext-to-speech за разчитане на текстове. Има и субтитри и различи натройки на дисплея.

Shortcuts&gestures позволява бързи команди при изключен дисплей – телефонът може да се активира при повдигане, да се заключи чрез обръщане с дисплея към масата или да се активира безшумен режим. Приемането на обаждане може да става без натискането на каквото и да е било – достатъчно е телефонът да се приближи до ухото. Чрез единичнж пжчеквони но дшсплия с кокалчетата на пръстите може да се прави screenshot, а чрез двойно – запис на видео. Ако се прокара кокалче от край до край през дисплея, той се разделя на две работни зони. Shortcuts&gestures активира и гласовият Google Assistant чрез задържане на рower бутона.

От настройките на батерията се вижда и мониторинг на потреблението на енергия, чрез който да се направят настройки за по-добър коефициент на полезно действие. Има и опция за бързо зареждане.

За запечатването на перфектения кадър nova 5T предоставя най-добрите инструменти като първокласни мобилни фото и видео камери, които разполагат с изкуствен интелект. Благодарение на алгоритъма AI HDR+ любителите на мобилната фотография могат да създават невероятни портретни снимки дори при слаба осветеност.

Задните камери са четири, които поддържат висока разделителна способност и ултра широкоъгълна, макро и дълбочинна фотография. Смарфонът е в състояние да улови богати на цветове и ясни изображения в рамките на един кадър във всички ситуации.

Това е в комбинация с интелигентна семантична сегментация на изображенията и технология за оптимизация, с няколко обектива – 48MP HD, 16MP широкоъгълен, 2MP макро и 2MP боке. Така се създават детайлни снимки с балансирана експозиция дори при ограничена светлина.

Технологиите за фотография с изкуствен интелект като стабилизиране на изображението, автоматично заключване на експозицията и фокуса работят заедна, за да се гарантира, че изображенията са детайлни и с достатъчна острота. Добавена е и впечатляваща система за автоматично редактиране на видео.

А 32-мегапикселовата предна камера заснема детайлни селфита с несравнима острота, запечатвайки включително най-фините кичури коса.

Дизайнът на nova 5T е също така впечатляващ, с уникална текстура и подчертава контрастите, създавайки многопластов 3D ефект. Добавен е изискан огледален ефект и футуристичен холографски почерк, а пурпурният Midsummer Purple вариант е подписан с марката nova като десенирана текстура. И това върху елегантен виолетов стъклен панел, който пречупва светлината, за да произведе блестящи вълни с контрастен цвят и сянка. Другите налични цветове са черно и неустоимото синьо Crush Blue.

Nova 5T има 6,26-инчов рunch fullview дисплей, но тежи само 174 грама заради тънкия корпус с дебелина от едва 7,87 мм.

Huawei nova 5T е перфектният партньор за потребителите, които искат да споделят най-доброто от себе си, да покажат живота си в социалните медии или да се насладят на гейминг в движение, казва Лонгруи Циу – генерален директор на Huawei Consumer Business Group в България

7 съвета за най-добро селфи

Модният фотограф Virginia Y, работещ на българска и международна сцена, дава няколко практически съвети за заснемане на стилни автопортрети с мобилен телефон. А това е вежна, защото доброто селфи е първата стъпка да покажете своето собствено аз в онлайн средата по качествен, стилен и дори нестандартен начин. А със своите 5 камери с изкуствен интелект, сред които е 32-мегапикселовата предна, Huawei nova 5T разполага с всичко необходимо да подкрепи вашата собствена креативност. Ето и няколко съвета:

1. Отдалечете се от камерата

Дори така да покажете заобикалящата ви среда, вие пак сте в центъра на снимката. Можете да поставите смартфона на статив, а ако нямате, може да го подпрете на подходящо място или дори да го залепите с тиксо дори на тавана. Huawei nova 5T може да направи селфи по ваша гласова команда или няколко секунди, след като му помахате с ръка.- Това осигурява достатъмно време да се подготвите за кадъра.

2. Подредете средата

Това е важно, за да покажете стила и настроението си. Можете преподредите, да аранжирате предмети около вас и да изберете коя да влезе в кадър и какво от вас да покажете. Какво сте избрали да се вижда, е съществена част от процеса на себеизразяване.

3. Покажете изразителна част от себе си

Креативният автопортрет не е снимка за паспорт и дори не е нужно да показвате цяллото си лице. А зоща не отидете е още по-далъч и да не показвате изобщо визията си. Вместо това може да се снима съдържанието на чантата.

4. Намерете най-добрия си ъгъл.

Това става с опити, за да разберете от какъв ъгъл изглеждате най-добре на снимка. При някои хора се получават много добри селфита, снимани от нисък ъгъл, при някои – от висок, а при трети трябва да се намери по-нестандартен ъгъл. Не правете всички селфита в един и същи ракурс, защото става скучно, а и хората може да си помислят, че криете нещо.

5. Търсете оптически линии

Например геометрия в заобикалящата ви среда или в извивките на тялото си. Подходяща поза с ръцете например ви спасява от това на кадъра да сте като правоъгълник без талия.

6. Изберете подходяща светлина

Няма универсална рецепта за нея, защото зависи от чертите на всяко лице. И все пак – на жените повече отива по-мека светлина, защото прави чертите по-нежни. А чудесни мъжки портрети и автопортрети се получават при остра светлина, защото тя изсича лицето и му придава повече характер. Избягвайте обедното слънце, защото ще очертае дълбоки сенки под очите ви.

7. Бъдете търпеливи, забавлявайте се и се харесвайте

Добрата снимка изисква търпение. Ако го нямате, включете видео функцията на смартфона, след което си изберете подходящ стоп кадър. Важно е да се харесвате, да облечете нещо любимо и да се забавлявате.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 2 + 2 =