Мрежа

Миньор организира протест, за да черпи деца със сладолед

0 0

Така избягва глоби от инспекторите по храните

Най-сладкия протест в историята на митингите направи миньорът Минчо Хаджиев в Смолян. Цял ден в четвъртък той раздаваше сладоледи на ларгото в Смолян, но със специално разрешение от общината за организиран протест. Това е единственият начин, който Хаджиев измислил, за да не му пречат от агенцията по безопасност на храните да почерпи децата в Смолян с домашен сладолед.

700 сладоледа във вафлени кофички раздаде миньорът на ларгото в Смолян. Минчо Хаджиев сам приготвил изкушението от мляко, какао, захар и яйца. Продуктите са минали пълна термична преработка при 103 градуса и след това са замразени във фризер при минус 22 градуса, обясни той като гаранция за безопасността на сладоледите.

Тъй като

не може просто

да застане и да

раздава

безплатен

сладолед,

формата, която възприел, е да поиска от кмета на общината Николай Мелемов разрешение за протест, тъй като е негово конституционно право.

Разрешението за протест му е издадено от 11 до 13 часа и след това от 17 до 19 часа.

“Формата на протест е заради инспекторите от агенцията по храните, които искат документ за произход на сладоледа. А аз не развивам търговска дейност, за да имам нужда от такива документи.

Ако поканя

хората от града

вкъщи и ги

черпя, не е

ли същото?

По тази логика документи за произход трябва да имат всички, които раздават курбани по църкви и джамии”, обясни Хаджиев колко е трудно да направи човек голяма почерпка.

Въпреки протеста в четвъртък комисия от агенцията по храните отново пристигнала за проверка.

“Видяха, че всичко е наред, но настояха за документи. Поисках им поне една глоба, която са наложили за курбан на открито, където хигиената е на ниско ниво, но не ми предоставиха и се размина. Провериха и дали спазвам часовете на протеста”, разказа Хаджиев.

Тази година протестът бе за по-добро образование. Преди това е протестирал за по-добра съдебна система, престъпността, корупцията и други наболели въпроси.

Аргументът му да раздава сладолед преди две години бе с искане на тел. 112 да не се приемат само гласови съобщения, а и снимки, за да са наясно в спешните центрове какви екипи да изпратят при пострадалите.

Хаджиев обяснява, че всъщност

раздава

сладоледа за

здраве и помен

на негови близки

от 15 години на различни места в Смолянска област. Той е геолог по професия, дълго работеше като метеоролог на връх Рожен, но повече от година работи в мадански рудник.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.