Мрежа

Министър Николай Денков проговори за скандала с матурите

0 322

Не е изключено да има повече слаби оценки

Образователният министър Николай Денков проговори за скандала с матурите, който се развихри тези дни.

 

Той бе категоричен, че този скандал е абсолютно недоразумение и добави, че не са променяни никакви правила, нито пък са въвеждани нови такива. Това, което излезе вчера като информация не е нищо повече от сумиране на обявеното в началото на учебната година. „Нищо не се променя!“, заключи той.

 

Николай Денков подчерта, че зрелостните трябва да научат значително по-малко произведения, които ще им позволи да вникнат по-сериозно в тях. Освен това ще могат да формулират много по-добре тезите си, категоричен е образователният министър.

 

Разбира се, има промени в сравнение с миналата учебна година и те са свързани с това, че сегашният випуск е първият, завършващ по новата програма. Именно оттам идват повечето изпити и разликите в организацията, както и изпитите за професионална квалификация.

 

Има промяна и в точките за оценка. Така например учениците ще се нуждаят от 30 точки, вместо досегашните 23, за да получат оценка „Среден 3“. Разбира се не е изключено тази промяна в точкуването да доведе до повече двойки.

Това заяви министърът на образованието, преди да се включи в кроса в Южния парк с деца и ученици в столицата. Припомняме, че той е част от инициативата „5 KM RUN“.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 26 − 16 =