Мрежа

Министър Стоянов обяви кои българи подлежат на мобилизация

Открита е черната кутия от авиокатастрофата край „Безмер“

0 1 178

Военният министър Димитър Стоянов разкри за кои българи съществува риск да бъдат мобилизирани.

От думите му стана ясно, че не съществуват заплахи за националната ни сигурност, но има риск българите с двойно гражданство в Русия да бъдат мобилизирани.
Това разкри военният министър преди Съвета по сигурността при премиера.

Той уточни, че онези, които са руски граждани и имат руско и българско гражданство, подлежат на мобилизация. Категоричен е обаче, че не съществува пряка заплаха за националната ни сигурност и въвличането на страната ни в конфликта.

Министър Стоянов подчерта, че неизменно всяка промяна в геополитическата обстановка създава съответните притеснения. Според него обратът в Украйна, ако изобщо има такъв, ще дойде именно от мобилизацията, но е от огромна важност колко хора ще бъдат мобилизирани.
Според него, ако мобилизираните са около 300 хиляди души, не се очаква съществен обрат в обстановката.

Военният министър подчерта, че основен риск в Черно море остават свободно дрейфащите мини. Посочи, че въпреки отворените комуникации, са били открити и взривени няколко мини, които остават основният риск към момента.

Министър Стоянов направи коментар и по горещата тема за авиокатастрофата, която се случи край „Безмер“. Той отбеляза, че е посетил лично полковник Дончев във Военномедицинска академия и е добре. Черната кутия е била открита цяла и по нея няма следи от повреди. Разчитането й е започнало още днес. Министърът уточни, че тя ще бъде разчетена у нас, а не зад граница.
Източник: nova.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 51 = 52