Мрежа

Мицотакис призова за обща политика на ЕС за бежанците

0 0

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис призова днес за обща политика на ЕС за бежанците и за защита на външните граници на Европа, предаде Танюг.

В изказване на конгреса на Европейската народна партия /ЕНП/ в Загреб гръцкият премиер каза, че има три неща, които трябва да се направят за ефикасно решаване на мигрантската криза, предава БТА.

„Да защитим границите си, да споделим отговорността равноправно между държавите членки и да разберем основната причина за проблема, а това са войните и бедността в някои важни части на света“, каза гръцкият премиер, цитиран от агенция АНА-МПА.

Мицотакис обвини Анкара, че е използвала мигрантската криза за международни преговори, и каза, че Европа не може да се изнудва по този въпрос.

Той изтъкна също, че е време за искрен диалог и че Турция трябва да изпълни своята част от споразумението с ЕС за мигрантите.

Мицотакис заяви, че Европа вече не може да се преструва, че мигрантската криза засяга само страните членки, намиращи се по външните граници на ЕС.

Той каза, че Гърция е изчерпала силите си за справяне с огромния брой мигранти, които ежедневно пристигат и не бива сама да понася тежестта.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 38 − 37 =